Makuladegeneration

Makuladegeneration er ofte relateret til aldring og kaldes derfor ofte aldersrelateret makuladegeneration.

Makuladegeneration er ofte relateret til aldring og kaldes derfor ofte aldersrelateret makuladegeneration. Det forkortes ofte som AMD eller ARMD. De fleste patienter med AMD begynder at bemærke problemer en gang efter 50 år. AMD er den mest almindelige årsag til juridisk blindhed blandt mennesker over 60 år i den vestlige verden. Sygdommen forekommer i ”tør” eller ”våde” former. Årsagen til AMD er stadig ukendt; forskere undersøger dog adskillige teorier om, hvordan sygdommen udvikler sig. De fleste patienter har makulær degeneration af tør type og ca. 10% går videre til våd type.

AMD er en udfordrende sygdom for både patient og læge, fordi der er meget få behandlingsmuligheder. Til tør type macular degeneration får patienter specielle vitaminpiller. For vådt type sygdom er den aktuelle behandlingsmetode anti-VGEF (Eylea og Lucentis) injektioner.

Nogle patienter drager fordel af teleskopiske intraokulære implantater.

SKRIV TIL OS

For at book en tid
Hvis du kort fortæller os om hvad du fejler når du ringer eller skriver til os, så vil det være lettere for os at henvise dig til den relevante læge. Datoen for din aftale bekræftes ved hjælp af e-mail eller telefon.

Vores arbejdstider
Mandag-fredag: 09: 00-18: 30
Lørdag: 09: 00-14: 00

Parkeringsplads
1. Parkeringshus i flere etager på tværs af hospitalet
2. På messen
3. Parkeringspladser omkring TRT-bygningen.
 
Besøgstimer
Besøgstider er inden for arbejdstid.

Mandag - fredag: 09:00 - 18:30
Lørdag: 09:00 - 14:00

* I henhold til besøgs-reglerne accepteres besøg af børn ikke.
phonefile-text-omobilewhatsapp